Gooda röror

Min röra hann aldrig hamna på bild och om den inte är uppäten kan den dock plåtas imorgon. Innan dess kommer dock recept.


Bra uppkokta kikärtor, häll ut vatten, krossa fint (med gaffel, mixer/blender/stavmixer) 
Salt och finmald svartpeppar (sån där "dutt")
Ordentligt med en god spiskummin (à la falafel)
2-3 krossade vitlöksklyftor eller 1 tsk vitlökskrydda 
Ett par dl creme fraîche (inga lättalt. hörrni) till god konsistens ca 70/30 där 1/3 kommer från creme fraîchen
Låt stå och gona i kylskåp en halvtimma

Kokar du kikärtorna själv drar de åt sig creme fraîchen bättre och det bli gudomligt gott, värt!
   

Något som däremot hamnade på bild som avnjöts till lunch var boulgur av bovete. Gott som tusan, o la la. Riktigt krämig i konsistensen. Bra om man vill hoppa eller spara på såsen en måltid. Mmmjam. 
Även min älskade sojabiffar. Aah dessa alternativ, denna goda smak. Är inte veggo men för miljön/matsmältningen hoppar jag svårsmälta köttstycken då och då. Och så för djuren. Givetvis. Våra älskade djur. Sverige börjar öppna sig för veggorecept men det finns plats för mer än dessa halv kvalitativa köttfärsrätter. 
 

Njuter av att för en gångs skull vara nöjd och inte hundrig på kvällen. Jag tror det är eftermiddags-melliset.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0