Frans-trams?

Här kommer en lista ur boken stress-control, hur vi ska äta för att må bra och för att oprimera hälsan:

Ät mest av
- exotiska frukter som ananas, banan, passionsfrukt, äpple, päron, daddlar, mango, papaya, oliver, apelsin
- alla sorters nötter, men inte mer än två nävar per dag
- ekologiska ägg av fria höns, men inte mer än 2 per vecka
- grönsaker, råa eller ångkokta, variera efter säsong
- sallader, fankål och morötter stack ut
- kallpressade oljor, oliv- och kokosolja
- sojabönor, bönor och linser (ej konserverade)
- vatten
- fisk av bra kvalité
- rotfrukter
- honung av bra kvalitet
- ört-te

Ät måttligare av
- kött av bra kvalité, konsums kött duger inte, allt kött som legat på en plastyta, som konserverats, som förpackats, vissa charkuterier håller häller inte måttet, givetvis ekologiskt ej hormoner
- våra sädeslag, berättar senare en uttagen tillagningsmetod
- vin och cider av bra kvalitet
- solrosolja
- stärkelserika grönsaker, potatis och sötpotatis
- juice (250 ml anses vara ett mål)

Festa med (eller hoppa helt)
- kaffe och te
- ciggaretter
- raffinerat socker
- mjölk och mjölkprodukter
- uppvärmda oljor
- marmelad
- peppar
- sädeslag
- läsk, sötningsmedel
- konserv-mat
- salt
- starksprit 

Några andra ledord:

1. Ät alltid på samma tider
2. Två-tre mål räcker
3. Ät alltid grönsakerna först (mat-kombinering kommer mer sedan)
4. Vatten mellan måltider inte under tiden, högs 100 ml/mål
5. Unna dig en dessert av exotiska frukter
6. Ge det tid
7. Sjukdommar och krämpor hör inte till, maten är vår medicin
8. Kroppen är som ett reningsverk, när du äter för mycket skräp arbetar kroppen på högvarv för att rensa "det klara livet" ger energi utan att stjäla
9. Håll dig till 3 ingredienser/mål, salt inräknat, det hjälper matsmälningen
10. Ät alltid lite, på så vis behöver kroppen bearbeta mindre


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0